Om du gillar tanken på ljusa färger, trädetaljer och blommiga textilier så är den lantliga stilen något för dig. Det är en harmonisk och fridfull stil som på ett enkelt sätt bidrar till känslan av ombonad i ditt hem. Om du känner dig nyfiken på de tre orden: lantlig inredning vardagsrum, så ska du fortsätta läsa för att ta del av tips på hur du kan uppnå detta tema i ditt eget hem.

Husets hjärta – vardagsrummet

Du förstår kanske tanken av att vardagsrummet ofta ses som husets hjärta med tanke på att det är en samlingsplats för både boende och besökare. Det är i vardagsrummet som det sker ett socialt utbyte där du kan sitta i timmar och umgås med dina nära och kära. Det är även här som du kan slappna av i soffan, varva ner efter en lång dag på jobbet och njuta av att äta middag framför tv:n. På grund av allt detta så är det inte konstigt att vardagsrummets inredning faktiskt spelar en stor roll. Om du känner att den lantliga stilen är något för dig så kan vardagsrummet vara ett bra första steg för att sätta tonen för resten av hemmet.

Vad innebär en lantlig inredning

Som du kanske redan förstått på namnet så är den lantliga inredningen inspirerad av livet på landet. Det räcker att du tänker på en gård, en sommarstuga eller ett landställe för att få upp bilder i huvudet av dessa platser och vad det är som kännetecknar dem. Dessa kännetecken är just det som också förklarar den lantliga inredningen. Till stor del handlar denna inredning om att vara någorlunda enkel och gammal. Vita trästolar, små färgglada kaffekoppar och en vas med vildvuxna blommor på bordet är några bra exempel på typiska lantliga detaljer. Denna typ av inredning har även en stark koppling till något romantiskt och kärleksfullt, så var inte rädd för att sätta upp ett poetiskt citat på väggen för att förstärka känslan av detta.

Så här inreder du ditt lantliga vardagsrum

Det första du ska tänka på är vilka färger du har i vardagsrummet. Om du vill uppnå en lantlig inredning så ska du satsa på ljusa färger i pastell och undvika mörka väggar och detaljer i neon. Nästa grej som du kan tänka på är vilka mönster som passar bäst. I en lantlig inredning så ska du gärna satsa på blommiga mönster på både textilier och porslin. Glöm inte heller att ha stora vaser på bordet med vackra och färgglada blombuketter.

Efter att ha läst denna text så har du förhoppningsvis fått lite mer kunskap om vad lantlig inredning innebär, och även inspiration om hur du kan få till denna stil i ditt eget vardagsrum. Att befinna sig bland romantiska detaljer och upplyftande färger är något som bara känns positivt för både kropp och själ, så var inte rädd för att ta åt dig av dessa tips för att uppnå en lantlig inredning!

Kategorier: Nyheter